воскресенье, 13 сентября 2015 г.

Анна ЛЕГУТКО: круто змінила життя і тепер навчається у заочній поліцеальній школі “Логос” (Варшава)

Багато українців зараз живуть, працюють, навчаються у Польщі. Кожна українська історія в Польщі особлива, цікава і може стати комусь у нагоді, підказати, з чого почати свій шлях.

Так само, як історія Анни Легутко.

- Аню, як ти опинилася у Варшаві?

- Я ніколи не шукала легких та простих шляхів. В Україні вже закінчила ВУЗ і по загальноприйнятих мірках мала чудову роботу і достойну зарплатню і ще пару речей до роботи. Та відчуття зони комфортну не для мене. Тому в один прекрасний день, бігаючи недільний крос, вирішила змінити все. Вирішуючи куди поїхати, до Львова чи до Києва, згадала про Польщу, адже декілька разів вже мала можливості туди поїхати навчатися. Отак, за одну неділю прийняла рішення змінити все і тепер живу у Варшаві!

- Чому ти пішла вчитися до заочної поліцеальної школи “Логос”, адже ти вже маєш вищу освіту?

- Знову ставати гірничим інженером не хотілося, тому вирішила півроку попрацювати, повчити мову, освоїтися, зрозуміти, що саме хочу, і тоді вже йти навчатися. За цей час я зустріла знайому, яка розказала про можливість навчатися безкоштовно, підтягнути мову, інтегруватися, ще й корисну інформацію одержати у “Логосі”. Все, як по замовленню, тому недовго роздумуючи, подала документи і стала ученицею.

- Що тобі дає обрана спеціальність “Технік адміністрації”?

- Спеціалізація “Технік адміністрації” - для мене найближча! Було цікаво, як система працює в Польщі. Ця інформація допомагає і в житті, бо вчиш польське законодавство, та навіть адміністративний поділ легше зрозуміти разом із вчителем.

- Чи допомагає навчанні інтегруватися, краще пізнати Польщу?

- На даний момент знання зі школи допомагають і в роботі, бо в кожній країні є свої нюанси ведення документації, ділового спілкування. Та навіть, щоб оцінити свій договір з роботодавцем, потрібно знати в який кодекс заглянути, бо важливіше навіть володіти інформацію, а знати, де її шукати. Знання зі школи допомогли самостійно розібратися з документами на карту побуту , а головне дали розуміння - все можливо зробити самому, що в державних інституціях все пояснять і що це навіть їх обов'язок.

- Що плануєш після закінчення навчання? Чи хотіла б вчитися далі?

- Щодо планів на майбутнє, то вже помаленько їх здійснюю. Працюю в сфері, яка мене захоплює: організовую все і всіх! Менеджер живе в мені, але і йому потрібні певні знання для професійного виконання своєї роботи. Важливий момент, що у “Логосі” можна спокійно навчатися по вихідних і працювати в будні дні. Таке польське розв'язання мене і ще багатьох студентів і не лише з України дуже тішить. Скажу по секрету, що готую документи на післядипломне навчання в ВУЗ своєї мрії, якщо все вийде, то обов'язково поділюся.

Взагалі усе попереднє вже й не таке важливе, бо насправді найголовніше, що я одержала у школі - зустріла справжніх друзів!

А для тих, хто ще тільки думає над можливістю навчання у Польщі, нагадаємо, що прийом документів у заочній школі ''Логос'' триває до 25 вересня 2015 року. Більше інформації про можливі спеціальності та умови вступу дізнавайтеся за контактами Школи "Логос".

Юлія Гончар, спеціально для Media IC

Комментариев нет:

Отправить комментарий