вторник, 15 сентября 2015 г.

Фінансові секрети: як збільшити свої доходи у кризу

Фінансова криза вдарила по добробуту багатьох. Але виявляється, що фінансова грамотність допомагає не лише  зберегти свій добробут, але й поліпшити його.

По-перше, потрібно контролювати свої витрати, планувати бюджет, складати списки покупок. Це допоможе не піддатись паніці і уникнути ''нерозумних витрат''. 

По-друге, щоб рухатись уперед, необхідно ставити перед собою конкретні, реалістичні, фінансові цілі - тобто цілі досягнення яких вимагає коштів. Накопичувати кошти, для їх реалізації.

По третє, навіть попри кризу, необхідно ''мати подушку безпеки'' - резервний фонд, який допоможе почуватися впевненіше, застрахувтися на випадок непередбачуваних обставин. Резервний фонд можна формувати різними способами, але він повинен збільшуватись, при кожному надходженні коштів.

Найбільш незахищеними у ситуації фінансової кризи виявились одинокі мами, пенсінерки, безробітні, малозабезпечені жінки. Тому в Україні зараз реалізується програма USAID «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок» спільно з МБФ «Український жіночий фонд». 

Зокрема, учасниця програми у Черкасах, Олена, дончанка, яка нещодавно разом із сім'єю переїхала до Черкас, розповідає: 

- У нас зараз складний період, я ще не знайшла роботу у новому місті, переїзд, багато витрат. Однак отримані знання, допомогли навести лад у фінансах, зрозуміти, як діяти. Тепер я почуваюся впевненіше! Такі знання з фінансової грамотності - доступні, важливі і потрібні напевно всім!

Тож, сподіваємось, і нашим читачам вони принесуть користь і добробут.

Юлія Гончар, спеціально для Media IC.


Комментариев нет:

Отправить комментарий